Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 11. mars 2015. Referansenummer: 7095

Hjerte/kar

Kompresjonsstrømper ved pulmonal hypertensjon

Vil en person med pulmonal hypertensjon kunne få større plager hvis vedkommende begynner med kompresjonsstrømper (for åreknuter og det er ingen tydelige væskeansamlinger i benene), da enda mer væske vil kunne samle seg i lungene? Er det i det hele tatt noen forhåndsregler man bør ta med kompresjonsstrømper og pulmonal hypertensjon?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 23. mars 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Det er ingen fare i å bruke kompresjonsstrømper ved pulmonal hypertensjon. Husk å ta dem av om natten. De eneste pasientene som ikke bør bruke kompresjonsstrømper er de som har svært dårlig sirkulasjon i bena grunnet forkalkede og trange arterier. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar