Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 30. mars 2015. Referansenummer: 7341

Hjerte/kar

Lav puls

Kvinne 67 år. Har de siste ukene fått lav puls om nettene, helt ned til 35. Ligger for det meste på 37 i sittende stilling. Det føles ikke bra. Har tatt EKG, og legene sier det ikke er farlig. Skal til nærmere utredning, noe som sikkert tar tid. Når jeg også føler meg uvel, blir jeg faktisk litt invalidiserende. Skal jeg bare slå meg til ro med tilstanden?

Les svaret

LHL svarer

Besvart 04. mai 2015
LHL

Hei

Nei du skal ikke slå deg til ro. Puls på 30-tallet er lavt og kan gi betydelige plager. Du må utredes, og man må finne årsaken til den lave pulsen. Det kan skyldes alt fra bivirkninger fra medisiner, sykdom i skjoldbruskkjertelen, til feil i hjertet. Avhengig av årsak, kan dette behandles. Håper dere finner ut av det. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar