Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 17. mars 2015. Referansenummer: 7137

Hjerte/kar

Marevan før ablasjon

Jeg skal til Feiring for ablasjon etter noen år med anfall av hjerteflimmer. I den anledning er jeg henvist til å behandles med Maravan i 6 uker. Har hørt mye negativt om Maravan, men fastlegen sier at dette er trygt. Ønsker bare en bekreftelse på dette, slik at jeg kan vær trygg.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 23. mars 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Det er avgjørende med forbehandling med blodfortynnende medisin før ablasjon av hjerteflimmer. Marevan brukes til dette. 

Du kan trygt stole på fastlegen din. Marevan er et gammel, velkjent og velutprøvd medikament, som er svært trygt hvis brukt riktig. Det er viktig med tett kontakt mellom deg og fastlegen din mens du bruker marevan. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar