Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 16. mars 2015. Referansenummer: 7122

Lunge

Ny medisin under utvikling for lungefibrose

Leser om den nye medisinen FG. 3019 fra FIBROGEN.
Er det mulig å få tak i denne ? Eventuelt hvor?

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 16. mars 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei,og takk for spørsmålet!

FG.3019 er ikke registrert som medikament i Norge. Det er en substans som er under utprøving for flere forskjellige indikasjoner. Blant annet er det påvist lovende resultater ved lungefibrose, men også ved kreft i bukspyttkjertelen. Det tar ofte flere år fra en substans tas ut til videre forskning og det slippes ut på markedet for medisinsk bruk på mennesker. Den eneste mulighet for å bruke dette stoffet er da i forbindelse med kontrollerte kliniske forsøk. For en slik medisin vil disse forsøkene vanligvis foregå ved større sykehus. Jeg kjenner dessverre ikke til om dette medikamentet er til utprøving i Norge.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar