Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 10. mars 2015. Referansenummer: 7090

Hjerte/kar

Plager etter stenting

Den 10.10.14 ble det satt inn 4 stentinn. Natt til 11.10.14 hadde jeg mye vondt i brystet, men trodde det skulle være slik. Nå jeg leser epikrisen jeg at troponin t hadde steget til 56. Det var kanskje grunnen til mine smerter? Jeg synes ikke jeg har blitt noe bedre etter inngrepet. Jeg angrer på at jeg ikke spurte mer.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 10. mars 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Det er ikke unormalt å ha litt smerter i brystet i dagene etter en stenting. En del pasienter opplever det, og vi kaller det gjerne for "stentsmerter". Slike smerter er ufarlige og går over etter hvert. 

Hvis en pasient har mye kransåresykdom, og stentingen er omfattende, kan det i blant forekomme litt skade på hjertemuskulaturen i forbindelse med stentingen. Dette kan også forårsake smerter. En slik skade vil gi økning av troponin. Men en stigning av troponin til 56 er ganske lavt, og er ikke uttrykk for noen skade av betydning, selv om det kan være nok til å gi smerter. 

Hvis du opplever at du ikke har blitt noe bedre av behandlingen, er det viktig at du snakker med legen din om dette. Han vil gjøre en vurdering av årsakene, og kan også snakke med hjertespesialisten som utførte behandlingen for å høre om hva som kan gjøres for deg. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar