Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. mars 2015. Referansenummer: 7177

Allergi

Pollenallegi og allergivaksinasjon hos barn

Hei!
Jeg har et barn på 9 år som har vært plaget med bjørkepollen siden han var tre år. De siste årene har symptomene bare blitt verre og verre. Han har prøvd alle typer allergitabletter, nesespray og øyendråper, og han har fortsatt så mye plager at det hemmer han mye i det daglige på vårparten. Han er sliten og trøtt og får stort fravær fra skolen. Han har to eldre søsken med astma. Hva kan vi gjøre?

Les svaret

Vår ekspert, Grethe Amdal, Sykepleier svarer

Besvart 19. mars 2015
Grethe Amdal, Sykepleier

Hei!

 Han kan være en kandidat til allergivaksinasjon. En slik behandling går over flere år, slik at din sønn må være motivert for behandlingen. Allergivaksinasjon går ut på at små doser med ekstrakter av bjørkepollenallergenet sprøytes inn under huden. Man starter med en liten dose og trapper opp til en maksdose gjennom ukentlige injeksjoner. Opptrappingsfasen varer i ca 8 uker, deretter gis maksdosen hver 8. uke i 3- 5 år. Denne behandlingen skal gjøre at kroppen utvikler toleranse mot det han er allergisk mot. Mange, om ikke alle, og spesielt barn har god effekt av allergivaksinasjon. Kontakt fastlegen for samtale og eventuell henvisning videre med tanke på en slik behandling.

 Lykke til!

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar