Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. mars 2015. Referansenummer: 7175

Allergi

Pollenallergi og eksamen

Hei!
Jeg er student på høyskolenivå og sliter veldig på våren på grunn av min pollenallergi som kommer samtidig med mange viktige eksamener. Jeg blir veldig trøtt og ukonsentrert, noe som er en dårlig kombinasjon med studier. Finnes det noen muligheter for tilrettelegging slik at jeg kan prestere bedre på skolen?

Les svaret

Vår ekspert, Grethe Amdal, Sykepleier svarer

Besvart 19. mars 2015
Grethe Amdal, Sykepleier

Hei!

De aller fleste skolene på universitets- eller høyskolenivå, har et tilrettelagt tilbud til de som blant annet er allergiske mot pollen med utvidet eksamenstid. Sjekk ut med din skole hvilke regler de praktiserer og hva slags dokumentasjon som trengs. Ofte er fristen for å søke slik tilrettelegging mange måneder før eksamen. Det er også en selvfølge at du må dokumenter via legeattest at du er pollenallergisk i den aktuelle perioden.

Lykke til!

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar