Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. mars 2015. Referansenummer: 7169

Allergi

Pollenallergi og graviditet

Hei.
Jeg er lykkelig gravid, men har pollenallergi og må bruke mye medisiner hver vår for å komme meg igjennom pollensesongen. Hva gjør jeg i den situasjon jeg er i nå. Kan jeg ta allergimedisin?- og kan jeg amme barnet hvis jeg må ta allergimedisin?

Les svaret

Vår ekspert, Grethe Amdal, Sykepleier svarer

Besvart 19. mars 2015
Grethe Amdal, Sykepleier

Hei!
Gratulere!
Generelt anbefales gravide og ammende å bruke så lite medisin som mulig og kun etter forordning fra lege. Hvis du har fått medisinen din på resept fra legen, er det likevel viktig at du ikke endrer dosen eller slutter med denne uten å avtale dette med legen din først. Det finnes nå flere typer medisiner mot pollenallergi som du trygt kan bruke både i svangerskapet og når du ammer. Det er mange kliniske data som tilsier at både gravide og ammende trygt kan bruke annengenerasjons antihistaminer, f. eks. loratadin, desloratadin eller feksofenadin
. Lokalbehandling med antihistaminer, kromoglikat eller glukokortikoider i terapeutiske doser kan også trygt brukes.
Les mer: Allergibehandling av gravide og ammende Trygg mammamedisin

Lykke til!

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar