Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. mars 2015. Referansenummer: 7178

Allergi

Pollenallergi og pollen fra kjæledyr

Hei!
Jeg har pollenallergi og har alltid vært nøye med å unngå å dra pollen inn i huset når det er mye spredning, men dette er det ikke alltid like enkelt å få til. Når jeg har vært ute og luftet hunden, skifter jeg klær og skyller/vasker håret mitt. En god venn av meg sa at jeg også burde skylle hunden min. Kan det ha noe betydning?

Les svaret

Vår ekspert, Grethe Amdal, Sykepleier svarer

(4)
Besvart 19. mars 2015
Grethe Amdal, Sykepleier

Hei!

Det kan ha stor betydning at også kjæledyret får skylt bort pollenkorn som lett fester seg i pelsen. Mange har også hunden i sengen om natten og da kan plagene bli ekstra ille med pollen i sengetøyet og tett opp til ansiktet. Følg rådet til vennen din og se om det hjelper!

 Lykke til!

 

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar