Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 2. mars 2015. Referansenummer: 7018

Hjerte/kar

Svimmelhet, hjertebank, og pustebesvær etter hjerteinfarkt

Hei! Jeg har hatt et hjerteinfarkt for ca 5 uker siden. Etter infarktet står jeg på både blodfortynnende og hjertemedisin. I de siste to ukene har jeg fått symptomer som ligner på hjerteflimmer, urgelmessig puls, svimmelhet, litt pustebesvær. Dette har økt på. Kan det være bivirkninger av hjertemedisinene jeg står på? SeloZok og Ramipril.

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 10. mars 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Symptomene du beskriver kan skyldes flere ulike ting. Hjerteflimmer  kan være en av årsakene, men hjerteflimmer er ikke en typisk bivirkning av de medisinene du står på. Imidlertid kan enkelte pasienter få hjerteflimmer etter et infarkt. Dette må du få sjekket hos fastlegen din. 

Pustebesvær kan også være et resultat av et skadet hjerte etter et infarkt. Men pustebesvær kan også skyldes bivirkninger. Igjen må du til legen din for å få dette oppklart. 

Svimmelhet kan skyldes at du har for lavt blodtrykk. Både SeloZok og Ramipril senker blodtrykket, og det kan hende at du får for lavt blodtrykk. Dette må bekreftes hos legen din før det evt gjøres noen endringer i medisineringen. 

Som du ser, er det avgjørende at du raskt kontakter fastlegen din for å få oppklart hva alt dette skyldes, slik at de korrekte tiltakene kan iverksettes. Lykke til!

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar