Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 24. mars 2015. Referansenummer: 7292

Hjerte/kar

Timing for ablasjon

Hei Jeg stilte deg et spørsmål knyttet til Pradaxa under tittelen 'Blodfortynning ved Atrieflimmer', og takker for svaret. I og med jeg antar en økning av flimmer anfall (etterhvert), så lurer jeg på om du mener at en Ablasjon vil være smart å få en utredning på. En på jobben min hadde gått i lengre periode med konstant hjerteflimmer uten å 'reagere', og fikk i sin utredning tilbakemelding om at man ikke ønsket å operere når flimmeret var konstant. Etter 3 Elektrobehandlinger så er tilstanden hans den samme, og ablasjon vil muligens bli vurdert, men de er usikre. Det får meg til å tenke at en vurdering knyttet til Ablasjon bør gjøres før en flimmer blir permanent. Er det noe hold i det ?

Les svaret

LHL svarer

Besvart 04. mai 2015
LHL

Hei

Ja, det er det hold i. Ablasjon egner seg best hos de som kun har anfall med flimmer. Hvis flimmeren blir permanent, blir sjansen for vellykket ablasjon betydelig dårligere. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar