Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 14. mars 2015. Referansenummer: 7111

Rettigheter

Rett til sykepenger?

Jeg har fått innvilget 50 % AAP, og har inngått en avtale med arbeidsgiver om å redusere stillingen min fra 100% - 50 %. (har vært i 100% stilling lenge, men sykemeldt mellom 50 og 60% det siste året). Nå sier arbeidsgiver at jeg blir trukket i lønn hvis jeg blir syk/sykmeldt i mer enn 16 dager før det har gått 26 uker, siden NAV da ikke refunderer sykepengene. Kan de gjøre dette?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 16. mars 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Du er innvilget AAP fordi du har brukt opp dine sykepengerettigheter. For på nytt å få rett til sykepenger etter utløpet av arbeidsgiverperioden på 16 dager, må du ha vært helt arbeidsfør i 26 uker. Så lenge du mottar AAP anses du ikke som helt arbeidsfør og opptjener dermed ikke rett til sykpenger utover arbeidsgiverperioden. Blir du sykemeldt mer enn 16 dager får du 100 % AAP fra dag 17. 

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar