Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 9. mars 2015. Referansenummer: 7086

Hjerte/kar

Onani og hjertesykdom

Hei , vil onani kunne føre til hjerteinfarkt hvis man er i dårlig form eller har en hjertefeil ? Jeg får veldig hjerteklapp og syns det er veldig ubehagelig og blir redd jeg skal få problemer med hjerte av det. Jeg har fått sjekket hjerte, både EKG og blodprøver uten at de finner noe galt med hjerte, men kan det være at hjerte ikke tåler "stresset" ved å onanere ?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 10. mars 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Onani fører ikke til hjerteinfarkt hos friske mennesker. Også for hjertepasienter er det nesten alltid trygt å onanere. Ved onanering er det økning av flere hormoner i kroppen, og dette gir høy puls og følelse av hjertebank. Det er helt normalt og ufarlig, og hjertet tåler både dette, og annen seksuell aktivitet uten problemer. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar