Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 13. mars 2015. Referansenummer: 7099

Hjerte/kar

Pacemaker ved ventre grenblokk

Jeg har en hjertefeil i venstre grenblokk og evt. dyssynkron ventrikkelkontraksjon samt at jeg har kols/emfysem med 50 % lungekapasitet. Bør jeg ha en pacemaker ? Hva skjer dersom jeg må ha en operasjon? Tåler jeg det ?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 23. mars 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Det er vanskelig å svare på spørsmålene dine da jeg ikke har nærmere informasjon om helsen din. Venstre grenblokk er ikke i seg selv noen indikasjon for pacemaker. Hvorvidt du skal ha pacemaker, avhenger av flere ulike faktorer som kardiologen din må vurdere. 

Når det gjelder operasjon, så avhenger også det av flere ting enn lungekapasitet. Det er en faktor som tas med i vurderingen, men også andre ting tas i betraktning. En lungekapasitet på 50% er ikke i seg selv utelukkende fra operasjon. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar