Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 18. mars 2015. Referansenummer: 7157

Hjerte/kar

Atrieflimmer til tross for betablokker

Jeg har fått utskrevet SeloZok av fastlegen for å forebygge hjerteflimmer. Føler at anfallene er kommet oftere etter bruk av Betablokker og når pulsen er lav, eks. om natten. Bruker 1x50mg. Anfallene varer fra 12-48 timer og går tilbake i Sinus av seg selv. Har vært på alle hjertetester, ultralyd etc. - ingen feil på hjertet og i superform. For aldri anfall når jeg trener eller går. P.g.a Betablokk så er pulsen varierende fra 80-100 under anfallet og det er bra når pulsen ikke går høyere. Er forøvrig henvist til Ablasjon på Feiring og det gleder jeg meg til.

Så til mitt spørsmål: Kan bruk av betablokker utløse flimmer når pulsen er lav ? Er det heller en fordel å ta Betablokk når anfallet kommer - dette for å redusere pulshastigheten ?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 23. mars 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Iblant opplever pasientene at de fortsetter å få atrieflimmer selv om de bruker betablokker. Noen pasienter får anfall med flimmer hvis pulsen blir for lav, noe som er tilfelle ved bruk av betablokker. Hør med legen din om du heller kan bruke et medikament som heter flekainid for å forebygge anfallene. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar