Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 28. mars 2015. Referansenummer: 7339

Hjerte/kar

Ulike hjerteproblemer

Hei, jeg er en mann på 41 år. Jeg er 184 cm og veier 89 kilo. Jeg har av og til opplevd at hjertet hopper over over et slag. Av og til har jeg følt meg litt svimmel, men ikke alltid ved de uregelmessige hjerteslagene. Nylig har jeg fått ny hund, og dermed har jeg begynt å bevege meg mer en før. Pga en urinveisinfeksjon har jeg tatt litt olivenbladekstrakt i kapsler. Jeg har følt meg litt uvel av og til, men kvier meg for å oppsøke fastlegen, fordi jeg ikke helt stoler på henne. Finnes det noe jeg kan gjøre selv for å bedre hjertehelsen? Kostholdet? Bør jeg være forsiktig med overanstrengelser, eller bør jeg presse meg selv fysisk? Jeg tar en kvart aspirin annenhver dag, dvs en vanlig tablett delt i fire. Jeg hørte om dette på cnn. Det ble anbefalt for menn på min alder. Bør jeg slutte med dette?

Les svaret

LHL svarer

Besvart 04. mai 2015
LHL

Hei

1) At hjertet hopper over et slag er en vanlig følelse som mange opplever. Den vanligste årsaken er såkalte ekstraslag. Dette er ufarlig. Men det kan også være andre årsaker, og du bør blir undersøkt av fastlegen din. 

2) Urinveisinfeksjon (om det virkelig er det du har) hos menn kan bli alvorlig og skal behandles med antibiotika. Oppsøk legen din. 

3) Hvis du ikke har tillit til legen din, bør du bytte lege. Det er viktig å ha et godt forhold til fastlegen sin. 

4) Hvis du ønsker å forebygge hjertesykdom, bør du spise sunt (følg kostholdsrådene til Helsedirektoratet) og være fysisk aktiv. Ikke røyk. 

5) Ut i fra det du skriver her, ser jeg ingen grunn til at du skal ta aspirin. Du har ingen nytte av det, og i verste fall kan du får plagsomme bivirkninger. 

Med vennlig hilsen

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar