Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. mars 2015. Referansenummer: 7819

Fastlegekompetanse på kols

Hei!
Jeg har hatt diagnosen astma/kols i mange år nå og står på fast medisin. Jeg behøver en fastlege som er flink med kols i Skedsmo kommune, da jeg og min mann nylig flyttet hit. Jeg ønsker å ha så kort vei til fastlege som mulig, da jeg ikke bestandig disponerer bil. Er det noen som kan hjelpe meg med dette? Takknemlig for svar.

Les svaret

Vår ekspert, Hilde Tretterud Næss, Sykepleier og familieterapeut svarer

Besvart 22. mai 2015
Hilde Tretterud Næss, Sykepleier og familieterapeut

Hei!

Takk for din henvendelse til kolslinjen. Det er dessverre ingen mulighet for oss å inneha en slik oversikt over fastlegenes kolskompetanse. Du kan eventuelt ta kontakt med LHLs lokallag i Skedsmo og høre om de har noen gode erfaringer med enkelte fastleger. Det kan være at det enkelte legekontor kan gi deg et svar på ditt spørsmål. Du har også mulighet for å få en utredning hos lungespesialist, hvis du opplever at du trenger mer enn det fastlegen kan tilby.

Ta gjerne kontakt på kolslinjens telefon 800 89 333 for en nærmere samtale.

Lykke til!

Mvh Hilde

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar