Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. november 2015. Referansenummer: 9219

Hjerte/kar

Ablasjon og prevensjonsmidler

Hei! Jeg står på venteliste til ablasjon i hjertet av SVT. Jeg bruker nuvaring (p-ring), og lurer på om jeg burde slutte på denne før operasjonen? Jeg så i pakningsvedlegget at man ikke skal bruke nuvaring dersom man skal operere pga fare for blodpropp.

Dersom jeg bør slutte på nuvaring, hvilke andre prevensjonsmidler kan jeg ta som ikke øker sjansen for blodpropp? Jeg trenger et prevensjonsmiddel som gjør at jeg får mindre menstruasjonssmerter og helst kan hoppe over menstruasjon.

Hilsen kvinne, 28 år

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

(3)
Besvart 21. november 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Det stemmer at enkelte operasjoner øker faren for blodpropp. Men dette gjelder for store inngrep, og hvor du blir liggende i lang tid etter operasjonen. En ablasjon mot SVT er som regel ferdig innen et par timer, og pasienten er på bena igjen samme dag. Det er derfor ikke høy fare for blodpropp. Du trenger ikke å slutte med Nuvaring før ablasjon. 

Mvh

Wasim Zahid

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar