Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 10. november 2015. Referansenummer: 9116

Hjerte/kar

Albyl-E og tinnitus

For ett par dager siden sendte jeg inn flg. spørsmål: For knappe 14 dager siden ble jeg rådet av en lege hos Lhl å prøve en periode uten Albyl-E for å finne ut om bruken av denne er årsak til min tinnitus. Det var ikke uvanlig i flg. han. Jeg glemte å spørre hvor lang tid det skulle gå før jeg eventuelt merket endring/bedring, eller at jeg da må si at årsaken må være noe annet slik at jeg bare skal begynne med Albyl-E igjen I svaret sies det ingenting om tidsaspektet for å kunne merke en eventuell bedring. Det var det viktige for meg å få vite Dr.Istad mente at jeg trygt kunne gå en periode uten Albyl-E da jeg bruker 2x90mg Brilique pr dag

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 14. november 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei! Jeg kjenner ikke sykehistorien din i detalj, men på generelt grunnlag kan jeg si at du ikke bør gå for lenge uten albyl-E dersom legen din har funnet ut at du bør bruke dette i kombinasjon med brilique. Sammenhengen mellom tinnitus og albyl-E er ikke mye studert og det er en stor mulighet for at albyl-E ikke noe med dette problemet å gjøre. Dersom du ikke merker bedring i bivirkninger/tinnitus etter 1- 2 uker ville jeg ha startet opp igjen med albyl-E. Dersom problemet vedvarer vil jeg anbefale kontakt med en øre-nese-hals lege.

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger. Det vil fortsatt være mulig å søke i ekspertenes svar på spørsmål som alt er besvart.

Savner du tjenesten?
Slik kan du gi din støtte til LHL: Støtt oss

Vis alle spørsmål og svar