Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 22. november 2015. Referansenummer: 9240

Hjerte/kar

Alkohol og medisiner

Tar med.zelosok ,kolesterol 80mg ,attacand 8mg,albye+ omacor tbl.spørsmålet mitt er hvor mye alkohol kan jg unne meg på årets julebord ..? Kan legge til at jg har hatt en bypass oprsj for 2 år siden . På fhånd takk for svar .

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 25. november 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist
Hei Hjertepasienter bruker endel medisiner. Dette er viktig for å forebygge videre sykdom. Effekten av medisinene kommer etter jevn bruk over flere år. Det er viktig å ta medisinene sine regelmessig, men om man glemmer en gang i blant gjøre det ikke noe. Det viktigste er at du tar dem i det lange løpet. Detter fører oss over til alkohol. Når du drikker alkohol, kan effekten av enkelte medisiner forstyrres. Noen medisiner får for sterk effekt, mens andre medisiner får svakere effekt. Men om du drikker på noen julebord i løpet av et år, gjør det ingen ting for helheten. Så lenge du ellers er påpasselig med medisiner og livsstil, er det helt greit å kose seg litt på fest. Jeg kan ikke fortelle deg nøyaktig hvor mye alkohol du kan drikke. For å svare på sånt må en lege ha mye nærmere informasjon om kroppen og helsen til pasienten. Kanskje fastlegen kan gi et mer presist svar? Generelt vil jeg si at en vanlig fest eller et vanlig julebord med noen øl eller vinglass går som regel greit. MVh WASIM ZAHID

LHLs rådgivningstjeneste "Spør eksperten" er stengt på grunn av økonomiske innsparinger. Det vil fortsatt være mulig å søke i ekspertenes svar på spørsmål som alt er besvart.

Savner du tjenesten?
Slik kan du gi din støtte til LHL: Støtt oss

Vis alle spørsmål og svar