Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. november 2015. Referansenummer: 9144

Hjerte/kar

Bikuspid aortaklaff. Symptomer?

Er tungpustet/svimmel ved trening og når jeg skal sove. Har også hatt litt smerter i venstre skulder og hevelse mellom skulderbladene. Ble påvist for noen år siden bisqpuid aorta . Så lurer på hva dette kan være?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 19. november 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei!

Hvis du har såkalt bikuspid aortaklaff (2 klaffer i stedet for normalt tre på hjerteklaffen ut til hovedpulsåren) kan du ha noe øket risiko for at aortaklaffen ikke virker optimalt når du blir eldre. Ved nyoppståtte symptomer som svimmelhet/tungpust/smerter kan det være fornuftig med en kontroll hos hjertelege med ultralyd. Smerter kombinert med hevelse mellom skulderbladene kan være relatert til muskulære plager. Er du øm i muskulturen i området? Snakk gjerne med fastlegen om dette og få evt. en vurdering i forhold til fysioterapi. Det er ikke uvanlig med bikuspid aortaklaff, og de fleste kan heldigvis leve helt normalt med dette uten problemer av noen art.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar