Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 12. november 2015. Referansenummer: 9144

Hjerte/kar

Bikuspid aortaklaff. Symptomer?

Er tungpustet/svimmel ved trening og når jeg skal sove. Har også hatt litt smerter i venstre skulder og hevelse mellom skulderbladene. Ble påvist for noen år siden bisqpuid aorta . Så lurer på hva dette kan være?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

(0)
Besvart 19. november 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei!

Hvis du har såkalt bikuspid aortaklaff (2 klaffer i stedet for normalt tre på hjerteklaffen ut til hovedpulsåren) kan du ha noe øket risiko for at aortaklaffen ikke virker optimalt når du blir eldre. Ved nyoppståtte symptomer som svimmelhet/tungpust/smerter kan det være fornuftig med en kontroll hos hjertelege med ultralyd. Smerter kombinert med hevelse mellom skulderbladene kan være relatert til muskulære plager. Er du øm i muskulturen i området? Snakk gjerne med fastlegen om dette og få evt. en vurdering i forhold til fysioterapi. Det er ikke uvanlig med bikuspid aortaklaff, og de fleste kan heldigvis leve helt normalt med dette uten problemer av noen art.

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Hei

Spør eksperten har sommerferie, og åpner igjen mandag 13. august.

Mvh LHL

Vis alle spørsmål og svar