Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 1. november 2015. Referansenummer: 9023

Rettigheter, Allergi

Dekning av utgifter til fuktighetskrem

Hei, Jeg lurer på hva jeg har rett til av refusjon på produkter jeg må kjøpe til min datter. Hun er ca et og et halvt år, har astma og atopisk eksem. (Jeg har tidligere sett en artikkel som omhandlet refusjon for fuktighetskrem. Den ser ut til å være borte nå.) Med tanke på astma og eksem, hva kan jeg kreve av HELFO og NAV?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 02. november 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Etter folketrygdloven 5-22 kan det ytes bidrag til dekning av utgifter til reseptfrie kremer og salver. Bidrag ytes med 90 % av utgiftene som overstiger 1732 kroner. Dette står i rundskrivet:

Det kan ytes bidrag til dekning av utgifter til reseptfrie salver, kremer og oljer, til bruk i behandling av betydelige (utbredte) og kroniske hudlidelser med uttørring av huden (herunder brannskader og pustulosis palma-plantaris). Det er et vilkår at behov for tilførsel av salver, kremer og oljer er / forventes å bli, varig (to år eller mer).

Søknad om bidrag skal sendes til HELFO. 

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar