Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 3. november 2015. Referansenummer: 9067

Hjerte/kar

Hjertebank etter alkohol

Hei! Jeg er en frisk person på 26 år som opplever hjertebank etter inntak av alkohol. Dette merkes mest dagen derpå. Hjerteraten er forhøyet og hjertebankene kjennes svært godt og kan ses på brystet. Jeg kan ikke si at jeg har opplevd dette på hverdager eller etter inntak av koffein (kaffe, Coca-Cola, RedBull, etc). Hva anbefaler dere at jeg gjør? Langtids-EKG, blodprøver? På forhånd takk!

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 09. november 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Det er velkjent at alkohol kan utløse hjerterytmeforstyrrelser hos endel pasienter. Vi ser at pasienter for ekstraslag (ekstrasystoler), men også andre hjerterytmeforstyrrelser som atrieflimmer og supraventrikulær takykardi.

Det er viktig å dokumentere dette på et EKG eller et langtids-EKG, slik at man får sett nøyaktig hvilken type rytme det er snakk om. Dette vil ha noe å si for evt. behandling. Du bør derfor snakke med legen din, og få deg henvist videre til langtids-EKG. Det kan også være behov for blodprøver, noe fastlegen ordner. Iblant kan det være nødvendig å også undersøke hjertet med ultralyd, men det må en hjertespesialist vurdere. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar