Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 5. november 2015. Referansenummer: 9085

Hjerte/kar

Høy puls, lavt bodtrykk, vekttap.

Hei! Jeg har vært dårlig siden 2012. Har svingende blodtrykk og tatt 24 t EKG to ganger. Disse viser at pulsen er høy, og BT er lavt. Hvilepuls er 100 +, og når jeg reiser meg er pulsen på ca 179. BT er lavt, og går ned i 70/40 hver natt. Har akkurat opperert og vært på overvåkning der målinger viser at hvilepuls er 100 og BT er 51/40. Har tatt vippetest der pulsen aldri var under 150 og BT var lavt. Med nitroglyserin gikk BT ned til 37/32. Pulsen var høy. Jeg har lilla bein når jeg står, lepper og negler blir blå, jeg er kald, tåler ikke varme, kvalm (har tatt av 17 kg), svimmel, mye hodepine, hjernetåke, tretthet, blir enda dårligere av fysisk aktivitet, tåler ikke varme, synsforstyrrelser, hjertebank, smerter i nakke/skuldre. Jeg har fått "mulig vasovagal synkope" som mulig diagnose. Jeg føler ikke at dette kan relateres til vasovagal synkope. Jeg har og generaliserte hypermobile ledd, og jeg mener at POTS er en diagnose som jeg kjenner meg i gjenn i. Hvor skal jeg bli henvist til for å få en "second opinion" ? Kan jeg forsøke samme sykehus, eller vil dere anbefale et sykehus eller avdeling?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 09. november 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei! Fortvilende historie. Jeg har jo ikke din fulle sykehistorie med blodprøver, øvrig utredning, vekt/høyde etc. Dersom du nå er avmagret så kan det medvirke til ytterligere forverring av høy puls og lavt blodtrykk, men jeg oppfatter at symptomene begynte før du gikk kraftig ned i vekt. Henvisning til second opinion virker ikke urimelig. Sykehuset du har vært på tidligere er helt klart en mulighet. Kan hende er Rikshospitalet også et alterntiv for deg?

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar