Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 3. november 2015. Referansenummer: 9060

Hjerte/kar

Lav puls på natten.

Hei! Jeg er en mann på 41 år, som har slitt en del med rytmeforstyrrelser uten at legene finner noe galt. Jeg er i god fysisk form slank, og trener jevnlig. Har gjennomført 72 timer EKG, noe som viste at pulsen min på nattestid var helt nede i 25 slag pr. min. Er dette farlig?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 07. november 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei! 25 slag/min er lavt, men dersom du har såkalt sinusrytme (vanlig rytme) blir det viktige om du har enkelte lengre pauser mellom slagene. Dersom du har lengre pauser (>3,5 sekunder) mellom slag kan man begynne å vurdere om du kan ha nytte av pacemaker. 25 slag/min på natten med normal sinusrytme er ikke farlig i seg selv.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar