Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 17. november 2015. Referansenummer: 9203

Hjerte/kar

Alkohol, koffein, rødvinssaus og atrieflimmer

Hvorfor får jeg hjerteflimmer av bare en kopp kaffe? Kan heller ikke ta ett glass rødvin som og slår rett ut i atrieflimmer. Er blitt opperert 3 ganger, og tør ikke prøve hverken kaffe, rødvin og rødvinssaus.

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 29. november 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog
Hei! Fortvilende. Dessverre virker både alkohol og koffein på hjertet via det automatiske nervesystemet. Det er imidlertid veldig varierende fra person til person hvilke faktorer som slår sterkest ut i forhold til å utløse anfall. Rødvinssausen synes jeg imidlertid ikke at du skal "ofre", - den inneholder nesten ikke alkohol. Jeg antar at du bruker medisiner for å stabilisere hjerterytmen din? Hvis ikke så finnes det ulike muligheter som du kan diskutere med legen din. Lykke til!
Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar