Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 24. november 2015. Referansenummer: 9252

Lunge

Smerter og surkling i brystet.

Jeg eg plaget med smerter og stikking i venstre del av brystkassen. Smerten øker inntenst om eg tar store åndedrag. Enkelte ganger når eg legger meg ned hører og kjenner det ut som at det bobler i brystkassa. Har tung pust og øket pust bare eg går opp en trapp. Lurer på hva dette kan vere og om det er alvorlig ?

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 25. november 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege
Hei, og takk for spørsmålet! Smerter i brystveggen når man puster dypt inn kan ha flere årsaker. Det kan virke som det dreier seg om en irritasjon av brysthinnen, og den er svært følsom. Tillegg av symptomer med tung pust og lyder når du puster i liggende stilling er jo ikke normalt og bør undersøkes nærmere. Du bør kontakte fastlegen som kan undersøke deg nærmere for å finne en forklaring på plagene dine. Jeg antar at du også vil få en undersøkelse med røntgenbilde av lunger og lungefunksjonstest. Lykke til!
Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar