Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 9. november 2015. Referansenummer: 9110

.

Hei Har stor interesse for å høre hva dere anbefaller meg i min situasjon. Jeg er en mann i trettiårene som har siden 2008 merket en markant endring i helsetilstanden. Det begynte først med en feberfølelse (muskel og leddsmerter) i kroppen etter harde treningsøkter. Hadde også i denne tiden flere infeksjoner i kroppen som var seige å bli kvitt. Fjernet mandlene i 2008 og opererte bihuler i 2014. Dette har ikke gjort det utslaget jeg hadde håpet på. Det har snarere blitt værre og nå kommer feberfølelsen også etter moderat til liten fysisk aktivitet. Den kommer alltid dagen derpå. Er ivrig friluftsmann og i høst har det vært unormalt tungt å gå i skogen, tungpustet og det trykker på brystet, spesielt når man er kald. Kommer seg noe utover dagen. Noe kan sikkert forklares fordi jeg nå er dårligere trent enn hva jeg var. Har mye slim i halsen og hoster opp en del av dette hver morgen og litt utover dagen. Har normalt kraftig men lav hvilepuls (37-57), kjenner godt hjertet banke når jeg setter fingeren mellom ribbeina. Hånden beveger seg tydelig. Noe hjerteutfordringer i familien, bestemor med angina, far med blokka årer og bestefar død av hjerteinfarkt før fylte 60. Har besvimt tre ganger under hard fysisk belastning, siste gang i 2012, kun borte noen få sekunder. Føltes som kraftig blodtrykksfall. Usikker på om dette har noen relevans men nevner det likevel. Situasjonen i dag er fortvilende og jeg ønsker sterkt å finne en løsning på problemet. Har vært på flere legebesøk de siste årene og den generelle tilbakemeldingen er å ta det rolig noen mnd. Dette har jeg også gjort uten særlig resultat. Ser frem til svar fra dere. Beste hilsen.

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 19. november 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Dette spørsmålet er dessverre ikke relevant for denne eksperttjenesten, og kan ikke besvares her. Om du mener ditt spørsmål likevel bør besvares av LHL, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, ta kontakt på e-post: post@lhl.no.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar