Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 24. november 2015. Referansenummer: 9259

Hjerte/kar

Pacemaker og manglende pulsøkning.

hei, jeg har pacemaker men jeg får ikke opp pulsen. Selv om jeg trener og er i god form. Blir bremset av pacemakeren. Kan jeg få en kontroll av den på Feiring? Går det når sykehuset jeg egentlig går til på kontroll ikke klarer å stille den inn? Eller hva skal jeg gjøre? Veldig frustrerende, hilsen kvinne

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

(1)
Besvart 29. november 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog
Hei! Det varierer litt hvilke muligheter for innstillinger pacemakerne har. Moderne pacemakere kan ofte hjelpe med å få opp pulsen ved å ta hensyn til bl.a. pustemønster og akselerasjon, men pulsrespons helt som før du fikk pacemakeren er det nok ikke mulig å få. Viktig at du får snakket godt med pacemakerlegen din om hvilke innstillingsmuligheter som finnes i ditt tilfelle, og at dere tester ut om effekten er tilfredsstillende. Jeg vil anbefale at du kontakter poliklinikken på sykehuset direkte for å fremskyndet time, evt. ber fastlegen din henvise på nytt. Dessverre har vi ikke muligheten til å kontrollere pacemakere på Feiring.

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar