Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 5. november 2015. Referansenummer: 9082

Hjerte/kar

Infarkt hos yngre

Hvorfor blir ikke symptomer på hjerteinfarkt hos yngre tatt på alvor? Har hørt flere som har hatt infarkt. Men legene sier at du er for ung, selv om at alle symptomene er der?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 09. november 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Symptomer på hjerteinfarkt skal alltid tas på alvor. Samtidig er det også slik at hjerteinfarkt forekommer svært sjeldent hos unge pasienter. Når en lege sier at en pasient er for ung, baserer han eller hun konklusjonen ikke bare på alderen, men ut i fra en helhetlig vurdering. Generelt har vi i Norge likevel en lav terskel for å undersøke pasienter som har hjertesymptomer. 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar