Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 27. oktober 2015. Referansenummer: 8948

Blodfortynning før ablasjon mot atrieflimmer

jeg skal opereres for 2. gang (ablasjon) på Feiring klinikken. Mine blodprøver er oversendt og har svært gode resultater på alle områder. I følge innleggelseskrivet , skal jeg starte med Pradaxa 4 uker før operasjon. Mitt spørsmål: Kan jeg starte med pradaxa 2 eller 3 uker før ? Finnes det andre tilsvarende medikamenter som gjør at jeg kan starte medikamentbruken i kortest mulig tid før operasjonen??

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

(4)
Besvart 27. oktober 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Grunnen til at man skal ha blodfortynnende medisiner i forkant av ablasjon, er for å være sikker på at det ikke har dannet seg noen blodpropper i hjertet, som kan løsne under operasjonen og gi hjerneslag. 

Det finnes ikke studier som har sett på nøyaktig hvor lenge man bør stå på blodfortynnende i forkant, så helt sikkert vet man ikke. Likevel anbefaler de fleste ekspertene (basert på erfaring og kunnskap) at du bør ha blodfortynning i minst 3 uker før operasjonen.

Jeg anbefaler at du følger instruksen fra Feiringklinikken. 

Mvh

Wasim Zahid

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar