Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. oktober 2015. Referansenummer: 8856

Hjerte/kar

Blodtrykk 170/80, 83 år og sprek.

Jeg er en dame, frisk, sprek, trener jevnlig og har et blodtrykk på 170/80. Er det normalt? Jeg er 83 år. Hilsen Synnøve

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 23. oktober 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Takk for spørsmålet! Noe av det viktigste for helsen din er treningen som du gjør jevnlig.

Dersom det blodtrykket som du beskriver virkelig er reellt, og ikke skyldes f.eks. såkalt "kontortrykk" som mange får hos legen så er det for høyt og du bør ha medisin. I din alder kan det være fornuftig å bruke litt tid på å teste ut en liten styrke først og ha regelmessige kontroller for å unngå bivirkninger. Jeg vil anbefale at du får trykket kontrollert noen ganger og evt. snakker med legen din om en såkalt "døgnmåling" av blodtrykket ditt før du begynner med medisin.

Lykke til!

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar