Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 8. oktober 2015. Referansenummer: 8727

Lunge

Helsekostmiddelet oralmat forte og svetting i hodebunn

Hei jeg har astma kols jeg bruker symicort og atrovent 20mg.jeg prøver også oralmat forte,jeg føler at det hjelper.men det jeg lurte på er kan bruken av oralmat forte føre til at du svetter veldig mye i hodebunnen,skal ikke bevege meg mye før jeg svetter. Fint om jeg kunne fått en tilbake melding.

Les svaret

Vår ekspert, Grethe Amdal, Sykepleier svarer

Besvart 12. oktober 2015
Grethe Amdal, Sykepleier

Hei!

Takk for henvendelsen!

Oralmat forte er et helsekostmiddel som ikke inngår i anbefalte internasjonale retningslinjer for behandling av astma eller kols. Jeg kan heller ikke finne noe om eventuelle bivirkninger under omtale av preparatet på nettet. Du kan forsøke å kontakte firmaet som selger dette middelet. Om disse plagene kom etter oppstart av oralmat forte, ville jeg nok sette det i sammenheng med bruken. Du kan prøve å kutte det ut i en periode for å se om svettingen i hodebunnen forsvinner.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Grethe Amdal 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar