Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 16. oktober 2015. Referansenummer: 8812

Lunge, Kosthold

Hoster opp mat

Har påvist en mellomgulvsbrokk, i tillegg til diagnose lungefibrose, plaget med at mat kommer opp igjen, da jeg hoster en del. Er det spesiell mat jeg bør holde meg unna? evt gode råd for hva jeg kan spise for å få mindre plager? Takknemlig for svar.

Les svaret

Vår ekspert, Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring svarer

Besvart 05. november 2015
Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring

Dersom du har problemer med å få svelget mat eller maten kommer opp igjen bør du oppsøke lege om det, da det er viktig å få utredet den virkelige årsaken til problemet.

Noen matvarer kan virke irriterende på slimhinnen i spiserøret. Hvilke matvarer det er varierer mye fra person til person, men kan være kaffe, sjokolade, fet og sterkt krydret mat og peppermynte. Tyktflytende drikker, som smoothies, drikkeyoghurt, kulturmelk og kremet suppe, kan være en god kilde til næring

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar