Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 21. oktober 2015. Referansenummer: 8873

Kosttilskudd og bivirkninger

Er det noen helserisiko å bruke kosttilskuddet BRIZO (middel mot hyppig vannlating) sammen med; amlodopin, lipitor og metformin ?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 21. oktober 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Såvidt jeg kan se består dette produktet av soyaekstrakt. Hvorvidt det har helseskadelige effekter eller forstyrrer andre medisiner er vanskelig å si da det ikke er sjekket i kontrollerte forskningsstudier. 

Hypotetiske sett kan soyaekstrakt ha en negativ effekt på tilstander som brystkreft, cystisk fibrose, nyrestein, livmorkreft, melkeallergi, urinblærekreft, lavt stoffeskifte og astma og diabetes. 

Det er også tenkelig at soyaekstrakt kan forstyrre virkningen av medisiner som antidepressiva, antibiotika, marevan og enkelte hormonmedisiner. 

MVh

Wasim Zahid

 

Kilde:

http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-975-soy.aspx?activeingredientid=975&activeingredientname=soy

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar