Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 7. oktober 2015. Referansenummer: 8705

Hjerte/kar

Langvarige uspesifikke plager fra brystkasse. Utfyllende opplysninger.

Hei. Jeg skrev til dere for noen dager siden, ang redsel for medfødt hjertefeil, og at jeg har vært på undersøkelser som rtg thorax, hvile ekg, blitt lyttet på, infeksjonsblodprøver, troponin osv. Jeg fikk til svar at det mest sannsynlig ville vært oppdaget hvis det hadde vært noe, og at jeg burde få tatt en ultralyd av hjertet for å utelukke f.eks pericarditt. Jeg har nevt det for min lege som sier at det ikke er nødvendig, da infeksjoner/betennelser på hjertet ville vist seg på crp, senkning og andre blodprøver, og hvile ekg og røntgen thorax. Stemmer det? Alt av dette var normalt hos meg. Jeg er usikker på hvordan jeg skal gå fram nå. Har siden 2008 hatt periodevis langvarig lav feber og muskelsmerter i rygg ca bak hjertet, "tannpine" verk i armene, da spes venstre, litt kortpustethet i perioder(usikker på om det er stive muskler som gjør det), og fatique/overveldende slapphet og kvalme. Hadde episode i 2008, 2010, 2014 og nå i 2015 med feber av ukjent årsak som varer flere uker før det gir seg. Legen mener det er en slags myalgi da de ikke finner noe annet, også har en tung jobb som stuepike på hotell. Klarer liksom ikke slå meg helt til ro med dette, og dette med bekymring for hjertet har jeg hengt meg opp i nå. Ekstraslag på hjertet kommer nå og da, oftere i perioder med feber. Kan betennelser på hjertet gi symptomer med så lang mellomrom som jeg nevner her? At det kan blusse opp til stadighet? Eller ville det vært mer konstante plager? Har tatt reumaprøver, stoffskifte, og mye annet. Tok vanlig rtg thorax i 2010 og igjen i 2015 som ser helt normalt ut. Takk på forhånd. Jente 27

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 08. oktober 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei igjen!

Takk for utfyllende informasjon. Legen din har helt rett i at med alle disse normale prøvene i kombinasjon med symptomer over så lang tid, så er det usannsynlig at det er noe galt med hjertet som kan forklare plagene dine. Dette er jo meget gode nyheter, selv om jeg godt forstår at du ønsker en forklaring, og helst noe som kan behandles raskt. Anbefaler at du fortsetter grundig dialog med fastlegen, som kjenner deg godt og har full oversikt over de undersøkelsene og prøvesvarene som foreligger. Du er ung, og når det ikke foreligger alvorlig sykdom som årsak til plagene dine, så har du de beste muligheter til å bli helt frisk.

 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar