Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 10. oktober 2015. Referansenummer: 8739

Hjerte/kar

Myokarditt tidligere. Uro i brystet, overgangsalder.

Hei jeg fikk påvist myokardiopati for 15 år siden. Jeg er 50 år. Og har også venstre grenblokk jeg følges opp av spesialist ei gang i året med EKG og ultralyd. Det er alltid like Stabilt og ingen forandring. Det antas at jeg har hatt betennelse i hjerte posen som baby. Men jeg har vært plaget i tre uker daglig med en rar uro i brystet akkurat som det bobler av noe veldig urolig men hjertet slår fint og jevnt og har puls på 68. Men dette plager meg mye og lurer på om dette har sammenheng med at hjertet er litt større enn vanlig ? Mener om jo eldre jeg blir dess mer i ubehag rundt dette for hadde ikke noe av dette da jeg var i 40 årene men begynte mer da jeg kom inn i overgangs alder som Jeg nettopp er kommet i men bare begynnende ? For da må jeg få noe for disse plagene for er ikke godt å gå slik. Takk for svar PS ;skal ikke før i januar 2016 på kontroll igjen. Mvh Bodil Kristiansen

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 15. oktober 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Takk for spørsmålet. Der er ikke sikkert at "uroen/boblingen" har noe med hjertet å gjøre, overgangsalderen kan ha betydning. Men i din situasjon så vil jeg uansett anbefale at du kontakter din hjertelegene og ber om fremskyndet kontroll med døgnregistrering av hjerte rytmen, selv om du jo selv har funnet regelmessig puls ved flere anledninger. Prøv å ikke bekymre deg for mye, og ta gjerne en prat med fastlege din om overgangsplager og mulig behandling.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar