Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 9. oktober 2015. Referansenummer: 8731

Oksygenmetning

Hjerte/Kar Hei Jeg lurer på hva o2 metningsnivået bør ligge på i hvile og aktivitet når en går på 100 mg metoprolol sandoz ?Tar hjertemedisin for brystsmerter og sinusarytmi. Eventuelt hva er grensen for når det blir unormalt ?Er det aldersbetinget? Takk for svar! MVH Jente 29

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

(5)
Besvart 10. oktober 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Okygenmetning er et inderekte mål for mengden oksygen i blodet ditt, og sier noe om hvor godt lungene dine fungerer. Lungefriske mennesker har en oksygenmetning på 96-100%, og metoprolol skal normalt ikke påvirke dette. En sjelden gang kan metoprolol føre til tetthet i lungene til astmatikere eller KOLS-pasienter, og gi pustevansker. I alvorlige tilfeller kan oksygenmetningen falle. Oksygenmetning på under 95% hos en ellers ung og frisk person bør vekke mistanke hos legen, og føre til ekstra undersøkelser. Eldre mennesker har noe lavere oksygenmetning enn yngre. 

Mvh

Wasim Zahid

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Hei

Spør eksperten har sommerferie, og åpner igjen mandag 13. august.

Mvh LHL

Vis alle spørsmål og svar