Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 5. oktober 2015. Referansenummer: 8686

Lunge

Overfølsomme slimhinner

Hei, jeg har fått store problemer med sårhet og ubehag i luftveier ved kontakt med forurenset luft og dieseleksos spesielt etter en eksosforgiftning da jeg jobbet som tungbilmekaniker. Måtte derfor gi meg i den jobben etter en lengre sykemelding. For å prøve å komme i arbeid igjen tok jeg kontakt med min arbeidsgiver gjennom mange år før dette, et transportfirma, Og jobber inntil videre som sjåfør der igjen . Dette har vært utfordrende med denne yrkesskaden og jeg får betydelige plager nesten hver dag hovedsakelig på grunn av dieseleksos fra annen trafikk. Har det siste året gått på Alvesco inhalasjonsspray. Denne har hjulpet noe, hadde nok vært sykemeldt uten. Finnes det noen spesialister på overfølsomme slimhinner/luftveier som kan hjelpe meg?

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

Besvart 08. oktober 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Overfølsomme slimhinner kan forekomme i flere sammenhenger. Det kan være viktig å avklare om det kan ha sammenheng med obstruktiv lungesykdom, for eksempel astma eller begynnende kronisk obstruktiv lungesykdom, eventuelt blanding av disse. Det bør utredes hos kompetent lege, aller helst en lungespesialist som har mulighet for å teste med flere undersøkelser for å få bragt dette på det rene. I tillegg blir det viktig å forsøke seg frem til medisiner som kan virke best mulig på dine plager.    

Vennlig hilsen

Olav Kåre Refvem

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar