Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 22. oktober 2015. Referansenummer: 8877

Pårørende bidrag

Hei,min samboer har kom Kols3/4 lungekapasitet på 34.han har også ødelagt rygg, bruker spiriva ,seretide og ventoline pluss andre medisiner for magesår,,har nå hatt lungebetennelse flere ganger,vi har 2 hunder,er det noe jeg kan gjøre for å bedre hverdagen hans.?

Les svaret

Vår ekspert, Hilde Tretterud Næss, Sykepleier og familieterapeut svarer

Besvart 22. oktober 2015
Hilde Tretterud Næss, Sykepleier og familieterapeut

Hei!

Tusen takk for ditt spørsmål til kolslinjen, og så fint at du ønsker å bidra til at din samboer skal ha en så bra hverdag som mulig. Det er et ganske stort tema som det er vanskelig å svare generelt på i en slik generell svartjeneste. Hvis du ønsker det kan du delta på Glittreklinikken sine pårørendedager hver fjerde mandag i mnd, der vil du få mye informasjon i forhold til hvordan du kan forholde deg. Hvis du bor for langt bort til å kunne benytte dette tilbudet, kan du få tilsendt informasjonsmateriell i posten. Ønsker at du tar kontakt på kolslinjens tlfnr 800 89 333 for en mer utdypende samtale.

Mvh Hilde

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar