Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 31. oktober 2015. Referansenummer: 9015

Lunge

Sarkoidose. En tilstand med "mange ansikter".

Har fått påvist sarkoidose for vel et år siden. Føler meg av og til veldig varm i ansiktet og veldig stiv i nakken. Kan dette skyldes denne sykdommen?

Les svaret

Vår ekspert, Olav Kåre Refvem, Overlege svarer

(0)
Besvart 05. november 2015
Olav Kåre Refvem, Overlege

Hei, og takk for spørsmålet!

Sarkoidose affiserer oftest lunger, lymfekjertler og hud. Men også andre organer kan bli affisert. Muskelsmerter kan i noen tilfeller ha sammenheng med sarkoidose, men det er vanligvis andre årsaker til smerter og stivhet i nakken, særlig hvis symptomene kommer og går. Varme i ansiktet er ikke et vanlig symptom ved sarkoidose. Muligens kan det være relatert til bruk av kortison i behandlingen av sarkoidose, hvis du bruker det. Sarkoidose er uansett en tilstand med "mange ansikter", og det kan noen ganger være vanskelig å vite hva som er forårsaket av sykdommen og hva som skyldes andre ting.

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar