Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 10. oktober 2015. Referansenummer: 8738

Kosthold

Tørket aprikos og Marevan

Er tørket aprikoser ok i frokostblanding for en som bruker Marevan? Jeg hadde satt pris på å få mer konkrete kostholdsråd for en person som har diabetes 2 og bruker Marevan. Hva er bra og hva bør en unngå av matvarer?

Les svaret

Vår ekspert, Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring svarer

Besvart 26. oktober 2015
Erik Arnesen, Rådgiver, kosthold og ernæring

Tørket aprikos skal være trygt å spise hvis du går på Marevan. Når du bruker Marevan bør du ha et mest mulig stabilt inntak av matvarer som har mye K-vitamin. Tørket aprikos har veldig lite K-vitamin. 

Du finner informasjon om kosthold og Marevan og kosthold ved type 2-diabetes på våre nettsider: Spis riktig når du bruker Marevan og Kosthold ved diabetes type 2

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar