Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. oktober 2015. Referansenummer: 8861

Rettigheter

Hvorfor får jeg ikke feriepenger når jeg har uføretrygd?

Når uføretrygd blir rekna som arbeidsinntekt, så skulle man vel hatt utbetalt feriepenger også? Det blir jo ikke samme sum av 1,5 mnd trekkfri inntekt som det hadde blitt av feriepenger?

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 26. oktober 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei,

Det er riktig at det ikke utbetales feriepenger av uføretrygd. Tanken er nok at uføretrygden utbetales 12 måneder i året. Ferie uten trekk i lønn forutsetter at det utbetales feriepenger og ikke lønn en måned i året. For de fleste i juni. Så er normalt feriepengene noe høyere enn en vanlig månedslønn. Sånn sett har du rett at uføretrygde kommer noe dårligere ut enn yrkesaktive med full feriepengeopptjening.

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar