Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 31. oktober 2015. Referansenummer: 9016

Rettigheter

Etterbetaling av arbeidsavklaringspenger fra KLP

Hei. Jeg har mottatt avklaringspenger i flere år. Ikke vært klar over at jeg fikk støtte fra KLP. Fikk innvilget 55 % uførepensjon fra 01.10.15. Da mottar jeg vel også fra KLP? Kan jeg få noe etterbetalt fra den tiden jeg har gått på avklaring? Har tatt opp ekstra lån i banken for å klare meg.

Les svaret

Vår ekspert, Atle Larsen, Pasientombud i LHL svarer

Besvart 02. november 2015
Atle Larsen, Pasientombud i LHL

Hei, 

Jeg forstår det slik at du ikke har mottatt ytelser fra KLP den perioden du mottok AAP fra Nav. Om du kan har krav på etterbetaling og for hvor lang periode, vil blant bero på årsaken til at du ikke fikk noe fra KLP. Er det for eksempel KLP sin feil? 

Du får ikke automatisk utbetalt uførepensjon fra KLP når du er innvilget uføretrygd av Nav. Du må søke KLP dette. Du finner sønadsskjema på www.klp.no

Med vennlig hilsen Atle Larsen

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar