Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 7. oktober 2015. Referansenummer: 8707

Hjerte/kar

Kronisk pericarditt. Operasjon?

Jeg fikk et flott svar av dere ang. angio-undersøkelse ved kronisk perikarditt. Den ble til slutt tatt mens jeg var innlagt på sykehus. Undersøkelsen kunne ikke bekrefte perikarditt, men MR undersøkelsen viste det. Mine papirer ble sendt til Rikshospitalet i dag, tror dere at jeg blir innkalt dit med dette som grunnlag? Har siste år slitt med tungpust og vært mye hos lege pga dette, samt smerter i brystet.

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 15. oktober 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei! Flott at du har kommet videre i utredningen, du har jammen måttet mobilisere mye tålmodighet. Det som kan bli avgjørende for evt. videre behandling på Rikshospitalet er hvorvidt summen av alle undersøkelsene og symptomene dine tilsier at du har flere fordeler enn ulemper av en operasjon.  Synes du skal prøve å få en grundig gjennomgang med ansvarlig overlege på sykehuset dersom du fortsatt er innlagt. Ellers kan du kjenne deg trygg på at Rikshospitalet kommer til å gjøre en grundig vurdering av situasjonen din.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar