Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 20. oktober 2015. Referansenummer: 8868

Hjerte/kar

Blodgiver, uskyldige ekstraslag

Jeg ønsker å bli blodgiver, men ble avvist fordi jeg har ekstraslag. Jeg har blitt undersøkt av hjertespesialist (24-t EKG og ultralyd), som ikke fant noe unormalt. Konklusjonen var ufarlige ekstraslag. Blodbanken mener at det å gi blod kan påføre meg flere ekstraslag. Er det gjort undersøkelser som støtter opp om dette, eller er det bare "føre var"-prinsippet til Blodbanken?

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 29. oktober 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei! Dette var et interessant spørsmål. Jeg kjenner ikke til studier som har vist dette, så det er nok generelle forsiktighetsregler.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar