Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 19. oktober 2015. Referansenummer: 8847

Hjerte/kar

Hull i hjertet

Er det vanskelig å gå når man har hull i hjertet? Kan man dra på skole, jobb eller studere eller må man være hjemme og sitte i rullestol?

Les svaret

Vår ekspert, Wasim Zahid, Hjertespesialist svarer

Besvart 27. oktober 2015
Wasim Zahid, Hjertespesialist

Hei

Hull i hjertet kan være så mangt. Hvor store plager du får, hvor hemmet du blir, og hvor aktiv du kan være avhenger av hvor hullet sitter og hvor stort det er. De aller fleste medfødte hull i hjertets skillevegger gir aldri noen plager, og personer har slike lever like normale og aktive liv som alle andre. Noen få har større og mer alvorlige hull. Noen merker kun at de blir litt mer tungpustne og slitne enn andre under trening, mens andre får mer invaliderende plager. Vi har i dag god behandling for slike hjertefeil, og det meste kan rettes med operasjon. 

Mvh

Wasim Zahid

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar