Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 11. oktober 2015. Referansenummer: 8740

Lunge

latent tuberkulose og smittevern på operasjonsstua

Hei! Jeg studerer operasjonssykepleie, og skriver en oppgave om tuberkulose og smittevern på operasjonsstua. Vet du hvordan en forholder seg til latent tuberkulose på operasjonsstua, for eksempel ved keisersnitt? Mvh student.

Les svaret

Vår ekspert, Thomas Jürgens, Lege svarer

Besvart 12. oktober 2015
Thomas Jürgens, Lege
Hei,
 
Takk for spørsmål! Oppgaven din høres spennende ut! Kanskje du kan dele den med oss når den er ferdig?
 
Latent tuberkulose anses for å ikke være smittsom, og man trenger derfor ikke å ta noen forholdsregler på operasjonsstua.
 
Ved aktiv tuberkulose må man ta flere forholdsregler, her kommer det an på både om og hvor lenge pasienten har stått på behandling og hvor i kroppen pasienten har tuberkulose. Hvis du lurer på noe rundt dette, ta gjerne kontakt igjen.
Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar