Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 22. september 2015. Referansenummer: 8625

Hjerte/kar

Angina, kolesterol, bivirkninger av crestor.

Har angina , forhøyet blodtrykk. høyt kolestrol. Graves sykdom. Bruker albyi e , emconcor og kolestrol senkende medisin. tåler ikke kolestol medisin lipitor , crestor gir meg mye smerter ,. Forsøkt med 10 m crestor som gikk bedre , men da økte ldl og måtte gå over til 20 m , og tilsvarende bivirkninger. Har hørt at det er kommet atter et nytt kolestol senkende medikament. Er dette anbefalt og prøve

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

(3)
Besvart 28. september 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei! Dersom bivirkniningene på crestor 20mg er store, kan det være en bedre løsning å gå tilbake til 10 mg og legge til et medikament som kalles ezetrol. Det finnes også andre typer kolesterolsenkende medikamenter som kan kombineres med en lavere dose crestor for å komme nærmere behandlingsmålet, f.eks såkalte resiner. Selv om du ikke skulle oppnå ideellt kolesterolnivå så er det viktig at du tar iallefall noe statin/kolesterolsenkende og kanskje har du noe å gå på i forhold til livsstilen? Vil anbefale at du tar en god prat med fastlegen eller din hjertelege for videre behandling.

Gi dette svaret det antall stjerner du synes det fortjener:

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

Velg en ekspert

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar