Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 22. september 2015. Referansenummer: 8625

Hjerte/kar

Angina, kolesterol, bivirkninger av crestor.

Har angina , forhøyet blodtrykk. høyt kolestrol. Graves sykdom. Bruker albyi e , emconcor og kolestrol senkende medisin. tåler ikke kolestol medisin lipitor , crestor gir meg mye smerter ,. Forsøkt med 10 m crestor som gikk bedre , men da økte ldl og måtte gå over til 20 m , og tilsvarende bivirkninger. Har hørt at det er kommet atter et nytt kolestol senkende medikament. Er dette anbefalt og prøve

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 28. september 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei! Dersom bivirkniningene på crestor 20mg er store, kan det være en bedre løsning å gå tilbake til 10 mg og legge til et medikament som kalles ezetrol. Det finnes også andre typer kolesterolsenkende medikamenter som kan kombineres med en lavere dose crestor for å komme nærmere behandlingsmålet, f.eks såkalte resiner. Selv om du ikke skulle oppnå ideellt kolesterolnivå så er det viktig at du tar iallefall noe statin/kolesterolsenkende og kanskje har du noe å gå på i forhold til livsstilen? Vil anbefale at du tar en god prat med fastlegen eller din hjertelege for videre behandling.

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar