Hopp direkte til innhold

Spør eksperten

LHLs eksperter svarer på dine spørsmål om hjerte- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, inneklima, sykdomsmestring og pasientrettigheter.

Er spørsmålet ditt kanskje allerede besvart?

Spørsmål innsendt 25. september 2015. Referansenummer: 8646

Hjerte/kar

Atrieflimmer, angst, tambocor.

Jeg har fått påvist parosytisk atriflimmer og går på gardiner og tambocor. Nå får jeg mange anfall pr dag og jeg er livredd. Jeg er 58 år og det har gått greit med medisiner frem til nå. Ettersom jeg sliter med angst også så er ikke dette en heldig situasjon. Hadde 3 anfall I morges og gikk til legen. Innen jeg kom ditt var anfallet borte. Men dette er et mareritt. Fra 1 anfall I uka har jeg nå flere pr dag. Jeg gråter og er helt fra meg når dette holder på. Har vært fast gjest på ahus hver mnd med ambulanse. Dette tapper meg...

Les svaret

Vår ekspert, Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog svarer

Besvart 27. september 2015
Morten Schei, Hjertespesialist/kardiolog

Hei! Jeg forstaar at du er fortvilet. Dersom du har hyppige, plagsomme anfall med flimmer kan operasjon/ablasjon vaere et alternativ for deg, men husk at selv om flimmeret blir borte, saa er ikke noedvendigvis angsten kurert. Jeg synes at du skal ta en god prat med fastlegen om dette og evt. faa en henvisning til hjertespesialist og behandling for angsten din. 

Ditt spørsmål

Alle spørsmål blir lest og alle svar anonymisert. Av personvernhensyn kan vi ikke svare deg direkte på e-post, men spørsmålet ditt vil ble publisert her innen 1-5 virkedager. Vi ber deg skrive kortfattet, har du komplekse problemstillinger anbefaler vi fastlegen din. Prøv gjerne å søke først - kanskje har vi allerede svart på det du lurer på?

500 tegn igjen

Velg en ekspert (må velges)

For å kunne svare best mulig, ønsker vi å vite litt om hvem du er (frivillig):

Kjønn

Ved å klikke på innsendingsknappen godtar du våre brukerbetingelserVis alle spørsmål og svar